2018年12月6日

不反對他人持英國護照=隱晦支持英國殖民主義

不明確反對他人主張港獨主義=隱晦支持港獨主義。筆者睇到呢度,真係拍案叫絕:唔怪得人地咁高人工我冇,皆因人地思維邏輯我地永遠都追唔上,佩服佩服!不過我又另外開始諗啦,一眾親中派固然經常明確反對港獨主義,但我好似冇咩見過佢地明確反對台獨主義、藏獨主義、疆獨主義、蒙獨主義、日本軍國主義、美國帝國主義、英國殖民主義,會否被人誤以為佢地隱晦支持?

我建議佢地應該立即搞返場萬人聲討大會,仲要叫晒國際媒體影住,逐一譴責台獨主義、藏獨主義、疆獨主義、蒙獨主義、日本軍國主義、美國帝國主義、英國殖民主義。而為表示明確反對,佢地應該係場中間搞返個 bonfire,燒晒英國護照、美國護照、港英頒發的荷蘭水蓋、港督簽名的大學畢業證書等等。

而且,因為依家唔係講緊本人的主張,你唔明確反對他人都係等於隱晦支持嘛,所以佢地仲要從親戚朋友手上強搶佢地的英國護照美國護照黎燒晒佢 (btw記得好似周融同梁君彥咁正式申請退出),宣誓自己同屋企人同朋友永遠唔去日本旅行振興佢地經濟,否則就係隱晦支持英國殖民主義、美國帝國主義、日本軍國主義啦。

最後記得聲討埋ISIS,否則可能被人以為隱晦支持恐怖主義添。

沒有留言:

張貼留言